De rechtbank van Haarlem heeft laten weten dat het onderzoek naar de steekpartij in Beverwijk op 28 mei, waarbij Adel uit Noord-Scharwoude overleed, mogelijk nog maanden kan duren. Het onderzoek wordt bemoeilijkt omdat de twee andere slachtoffers er slecht aan toe zijn. De koks, broers van 61 en 66 jaar oud, kunnen zich door hun ernstige letsel maar moeilijk uiten.

's Avonds op 28 mei vond een gewapende overval plaats op een eettent in Beverwijk. De politie trof een bloedbad. Medewerker Adel liet het leven. Van de twee die het overleefden liep één een zware hersenbeschadiging op, waardoor hij zijn spraakvermogen kwijt is. "Het gaat slecht met hem", zegt advocaat Wendy van Egmond tegen mediapartner NH Nieuws.. "Hij is aan het revalideren, maar kan zichzelf niet uitdrukken in spraak. Ik merk wel als ik bij hem ben, dat hij heel helder heeft dat er iets heel traumatisch is gebeurd. Maar wat dat inhoudt, is ontzettend ingewikkeld."

Zijn broer raakte halfzijdig verlamd, communiceert moeilijk en kan slecht verbanden leggen. "Het ging even beter, maar nu stagneert het weer", vertelt zijn zoon. "De politie wil ons niks vertellen. En ik weet niet of er genoeg bewijs is tegen de verdachte om hem langer vast te houden."

De verdachte is de 27-jarige Tomasz A. De thuisloze Pool heeft mogelijk psychische problemen en nog geen verklaring gegeven. De officier van justitie eist opname in de psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum. Dat vindt zijn advocaat niet nodig. Tomasz A. heeft aangegeven dat hij wil meewerken aan het onderzoek. De verdachte was niet bij de zitting. Hij zit in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum Zaanstad en komt zijn cel niet uit.

De komende maanden wordt gekeken of het slachtoffer met hersenbeschadiging alsnog een verklaring kan afleggen. Verder wordt nog gewacht op resultaten van forensisch onderzoek. De familie, nabestaanden en slachtoffers hebben aangegeven tijdens de uiteindelijke zitting graag gebruik willen maken van hun spreekrecht.

Op 22 november is de volgende tussentijdse zitting met verdachte A. "Ik ben opgelucht dat hij in ieder geval langer vast blijft zitten", zei de zoon na de zitting.
Pin It
Bekeken: 2025x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/