Vrijdag 24 september verzorgt de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude weer een orgelconcert door Gerwin van der Plaats. Van der Plaats is een virtuoos op het orgel en een uitstekende improvisator zal om 20:00 uur plaatsnemen achter het fraaie Van Dam orgel in de kerk.

Gerwin van der Plaats (Utrecht 1977) raakte als jongetje onder de indruk van orgels tijdens zijn kerkbezoeken. Zijn vader zorgde ervoor dat hij noten leerde lezen en al op 9-jarige leeftijd begeleidde hij met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk te Nieuwegein en de Dorpskerk te Jutphaas. Vanaf daar bouwde hij zijn carrière uit met lessen en een opleiding aan het Conservatorium te Tilburg. Gerwin is nu vaste organist in de Driestwegkerk te Nunspeet, de Hoeksteen te IJsselmuiden en de Eben-Haëzerkerk te Kampen.

De musicus beleeft van tijd tot tijd veel plezier aan het bespelen van theaterorgels; zeer gecompliceerde instrumenten waarvan hij de ontelbare registratiemogelijkheden intensief uitbuit. Als begeleider op orgel en piano treedt Gerwin regelmatig op bij uitvoeringen van koren en muziekgroepen. Hij is dirigent bij vier koren en het Urker Mannenkwartet.

Het orgelconcert begint om 20:00 uur, de kerk is open vanaf 19:30 uur. Kaarten Γ  15 euro zijn te reserveren via zingenenzo.com.
Pin It