Selina Rootlieb uit Zuid-Scharwoude heeft woensdag samen met burgemeester Bert Blase het Kieskompas voor de raadsverkiezingen voor Dijk en Waard gelanceerd. Tijdens het gebruik van de stemwijzer maakte ze gebruik van Steffie, de digitale assistent die de teksten voorleest en in eenvoudige taal uitleg geeft.

Het online Kieskompas is samen met de twaalf deelnemende politieke partijen samengesteld, zodat alle inwoners op 22, 23 of 24 november goed ingelicht kunnen stemmen voor de nieuwe gemeenteraad. Mensen kunnen reageren op zo'n 30 stellingen en krijgen dan te zien hoe de partijen bij hun politieke zienswijzen aansluiten. Kieskompas helpt ook met het vergelijken van de standpunten van de partijen.

"Het is normaal en ook gewoon verstandig dat mensen zich willen voorbereiden voor het stemmen", vindt burgemeester Blase. "Al helemaal als je te maken hebt met een fusie met een buurgemeente en nog niet alle politieke partijen kent."

Selina Rootlieb, cliënt bij Esdégé-Reigersdaal, mocht het Kieskompas als eerste invullen en maakte daarbij gebruik van de module Steffie. Het ging haar naar eigen zeggen gemakkelijk af: “Het is fijn dat sommige woorden in de vragen blauw zijn gemaakt. Als je daar op klikt dan kun je naar de uitleg luisteren. Als je moeite hebt met sommige woorden kun je het zo beter begrijpen. Een vraag was een beetje lang, daar had ik wat langer voor nodig. Maar het invullen ging best snel. De uitslag kwam overeen met wat ik al dacht.”

Blase is ook blij met Steffie. “Onze democratie is van iedereen. Iedereen die stemrecht heeft, moet in staat zijn zich goed voor te bereiden op het stemmen. Oók als dat om wat voor reden dan ook wat lastiger voor je is.”

Het Dijk en Waardse Kieskompas is te vinden op dijkenwaard.kieskompas.nl.
Pin It
Bekeken: 2262x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/