Het college van Heerhugowaard is tevreden over het ontwerp bestemmingsplan voor een groot woonproject tussen het station en de Industriestraat. Onderdeel van het project is de 'Waert-Dijck Toren' van 20 etages hoog. Vanaf 27 november ligt het ontwerpbestemmingsplan zes weken ter inzage en op maandag 30 november is er een digitale informatieavond.

De toekomstige Waert-Dijck Toren wordt de eyecatcher van het stationsgebied genoemd. Oorspronkelijk zouden er 82 appartementen in komen, maar ze zijn wat kleiner gemaakt zodat er 113 in passen. Daarvan zijn er 39 'goedkoop'. In het andere woongebouw zitten 64 zorgappartementen, drie woon-werkstudio's en er is bij elkaar 900 m2 aan commerciële ruimte. Tussen de gebouwen komt een daktuin. Een uitdaging is om voldoende parkeerplekken te creëren, in aanvulling op de 95 plekken onder de grond. Voor nu zijn er 42 plekken langs de gebouwen en aan de Stationsweg getekend.

Het project komt voort uit een samenwerking tussen ontwikkelaar Bakker-Bukom Trading, Breddels Architecten, De Geus Bouw en Bot Vastgoed. Er is nog overleg over een uitkijkplek bovenop de toren. Dit is een idee van de gemeente, maar de ontwikkelaar wil niet alle kosten betalen.

Ondertussen wordt de realisatie van 200 woningen aan de Westtangent en Zuidtangent weer uitgesteld, aldus het NHD. Ook hier is parkeren een probleem. Sinds 1 september 2020 wil bouwbedrijf De Nijs voor de derde keer meer tijd voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Dat kan contractueel eigenlijk niet, maar de gemeente is zelf ook betrokken dus kan niet zondermeer gezegd worden dat De Nijs in gebreke blijft. Bovendien zou een nieuwe start weer veel tijd en geld kosten. Het blijft bij een boete van 3.000 euro per maand.

De digitale informatieavond over het woonproject direct naast het station duurt van 18:30 tot 20:00 uur. Na een korte introductie geeft Paul Breddels toelichting op zijn ontwerp. Aanmelden kan per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1592x