De uitslagenavond na de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Dijk en Waard wordt woensdagavond vanaf 21:30 uur live uitgezonden via de kanalen van Streekstad Centraal. Een livestream vanuit het gemeentehuis van Heerhugowaard wordt onder meer aangeboden op Youtube. De livestream is er ook op Streekstadcentraal.nl. Abonnees van Ziggo in Heerhugowaard en Langedijk kunnen het ook volgen op TV via de mediabox op kanaal 42 of via CI+ op kanaal 331. De livestream wordt ook doorgegeven via de websites van de twee gemeenten die met elkaar gaan fuseren.

Tot woensdagavond 21:00 uur kan er gestemd worden voor de nieuwe gemeenteraad van de fusiegemeente Dijk en Waard. 43.000 inwoners van Heerhugowaard en 21.000 inwoners van de gemeente Langedijk hebben dan de gelegenheid gehad om hun stem uit te brengen op een van de 12 partijen die aan verkiezingen meedoen. De stembiljetten worden daarna met de hand geteld. Daarom kan het enige tijd duren voordat de eerste uitslagen van de verschillende stembureaus binnendruppelen. Naar verwachting kan er rond middernacht een voorlopige uitslag op partijniveau worden gegeven. Deze wordt ook op deze websites van de gemeente Langedijk en Heerhugowaard gepubliceerd.

Vrijdag maakt het Gemeentelijk Stembureau daarna de voorlopige uitslag per partij en per kandidaat bekend. Maandag stelt het Centraal Stembureau de verkiezingsuitslag definitief vast.

Op streekstadcentraal.nl wordt vermeld waar alle verschillende kanalen zijn te vinden die de uitslagenavond uitzenden.
Pin It
Bekeken: 1306x