John Does, Heerhugowaardse wethouder en lijsttrekker van de Dijk&Waardse Onafhankelijke Partij (DOP), heeft onlangs aangifte gedaan van bedreiging. Volgens de lijsttrekker werd hij door twee 'kleerkasten' met de dood bedreigd toen hij over straat liep. De politie hoopt in contact te komen met mensen die iets verdachts hebben gezien.

Als Does op donderdagavond 18 november rond 22.00 uur over het voetpad van de Oosttangent tussen de Rustenburgerweg en de West-Frieslandsingel loopt, wordt hij door één van de twee 'kleerkasten' gevraagd of hij John Does is. Nadat hij zegt dat dat inderdaad zo is, reageert de man volgens Does dat hij zich niet meer negatief over Carmen Bosscher, de lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD) moet uitlaten. Anders 'haalt' Does 24 november, de laatste dag van de herindelingsverkiezingen voor Dijk en Waard, niet. Dat meldt het NHD woensdag.

Hierop rent de wethouder weg. Hij schrikt zo van het dreigement dat hij 's avonds niet zijn huis uit wil. De wethouder heeft aangifte gedaan bij de politie. Hierop zijn veiligheidsmaatregelen getroffen. Volgens Does is het dreigement een gevolg van een 'posterplakoorlog' in het toekomstige Dijk en Waard. Twee weken terug waren bijna alle verkiezingsborden in Heerhugowaard en Langedijk volgeplakt met posters van FvD. Hierop spraken andere lijsttrekkers hun ongenoegen uit naar FvD-lijsttrekker Carmen Bosscher.

Does laat aan de krant weten dat Bosscher dat aan haar organisatie door zou geven en dat ook zij vond dat het niet netjes was om over andere verkiezingsposters heen te plakken. Toen dat afgelopen donderdag opnieuw gebeurde, had Does in een groepsapp van alle lijsttrekkers gezegd dat de rekening van nieuwe verkiezingsposters maar naar de FvD-lijsttrekker moest.

Ook noemde hij het een 'klotepartij'. Hierop werd op de Facebookpagina Heerhugowaard Kiest gedeeld dat Does en VVD-lijsttrekker Falco Hoekstra zich 'extreem vervelend' gedroegen tegenover Bosscher. Diezelfde avond werd Does door de twee mannen opgewacht en bedreigd.

De politie is een onderzoek naar het incident gestart en roept mensen die iets verdachts hebben gezien op zich te melden. Ook hoopt de politie in het bezit te komen van camerabeelden. De twee verdachten droegen donkere kleding, capuchons en gezichtsbedekking.

Bosscher laat aan mediapartner NH Nieuws weten dat ze hoopt dat het politieonderzoek 'de onderste steen boven haalt'. "Wat meneer Does is overkomen, is verschrikkelijk. Ik ben er erg van geschrokken", aldus de FvD-lijsttrekker. Ze vervolgt: "Ik wijs iedere vorm van geweld af. Dit past niet in een democratie als de onze." Bosscher hoopt dat de DOP-lijsttrekker 'genoeg steun krijgt om dit te verwerken'.
Pin It