Marijke Goet is uitgeroepen tot winnares van de wedstrijd 'Robèrt laat Dijk en Waard bakken'. Dat gebeurde zaterdag tijdens de finale van de gebakwedstrijd in Restaurant De Burg te Noord-Scharwoude. Marijke had niet verwacht dat ze met haar 'Zuurkoolcake' zou winnen. "Nee, echt niet. Om mij een wel mensen, maar ikzelf niet. Dus het is verrassend, leuk!"

Tien finalisten prezen hun geurige creaties nogmaals aan, tegenover de jury bestaande uit voorzitter Robèrt van Beckhoven, wethouders John Does en Jasper Nieuwenhuizen en de bakkers Ronald Zeegers van Bakkerij Jos Rood en Ed Jonker van Bakkerij Jonker. De juryleden hadden grote moeite met hun keuzes, vanwege de hoge kwaliteit en diversiteit. Verdere criteria waren haalbaarheid qua productie & verkoop op grote schaal, receptuur, houdbaarheid en belangrijk: associatie met Dijk en Waard.

Marijke bedacht de Zuurkoolcake. Niet zozeer vanwege de smaak, maar de achterliggende gedachte: "Ik kijk uit over het Duizend Eilandenrijk, en daar liggen allemaal akkertjes. En op die akkertjes verbouwen ze kool", vertelde ze tijdens haar pitch. Een erg gewaagde naam, vond Ronald Zeegers, "maar hij is wèl lekker,  ik durf 'em wel aan". En zo ontstonden gebakjes als eilandjes met groen.

Marijke won een workshop voor drie personen van Robèrt van Beckhoven zelf. De runner-up werd Witte van Cappellen en de nummer drie Lonneke Jaspers. Verder waren er nog eervolle vermeldingen voor Remco Cramer en John Beerse.

De bakwedstrijd is één van de initiatieven van Dijk & Waard Events om banden te leggen tussen inwoners van Heerhugowaard en Langedijk.
Pin It
Bekeken: 2237x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/