Maandagmiddag zijn de nieuwe komborden, de verkeersborden die aangeven waar de bebouwde kom begint, onthuld. Bijkomstige 'primeur' bij de onthulling: de vlag die werd gebruikt is de eerste echte officiële Dijk en Waard Vlag. Dat u het maar weet. Helemaal nieuw zijn de borden overigens niet want de oplettende passant heeft zie hier en daar mogelijk al gezien. Er moeten er in totaal zo'n 120 vervangen worden en dat moet voor 1 januari gebeurd zijn, een flinke operatie.

En mocht het qua tijd tegenzitten is er al een 'plan B': in dat geval zullen de borden in Langedijk eerst voorzien worden van stickers die van 'gemeente Langedijk' 'gemeente Dijk en Waard zullen maken voor de oude borden definitief worden vervangen. Het onderschrift 'gemeente Langedijk' is dan ook de reden dat in Heerhugowaard begonnen is met de vervanging. De Waardse komborden hebben de gemeente-toevoeging namelijk niet dus kunnen deze ook niet omgestickerd worden.

Toch bleken ook de Waardse borden niet helemaal onbestickerd. Toen de borden geleverd werden bleek tot grote schrik dat de nieuwe gemeente opeens Dijk & Waard heette in plaats van Dijk en Waard. Ook hier bracht een nageleverde sticker uitkomst. "Kijk, ook weer opgelost!", riep wethouder Does pragmatisch na het aanbrengen van de sticker op één van de borden. De stickeroplossing is ook in Heerhugowaard tijdelijk, want er komen nieuwe borden.

Ook nieuw voor beide gemeenten is straks dat de borden voldoen aan de Europese eisen voor de herkenning door zelfrijdende auto's. Wethouder Does: "Het symbool voor bebouwde kom wordt herkent door de auto die vervolgens de snelheid aanpast aan de snelheid die maximaal is toegestaan in de bebouwde kom."
Pin It
Bekeken: 2464x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/