Veel creatieve ideeën voor de visie op het Kanaalpark Dijk en Waard zijn besproken en verder uitgediept tijdens een online vervolgbijeenkomst op 6 december. Dat lieten gemeenten Langedijk en Heerhugowaard donderdag weten. Alle ideeën, wensen en aandachtspunten komen terug in de concept gebiedsvisie met een actie- en projectenlijst, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 wordt voorgelegd.

Ruim 40 bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen bezochten de online bijeenkomst om mee te denken en te praten over de toekomst van Kanaalpark, het gebied dat het hart vormt van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. In dit gebied rond kanaal Alkmaar-Kolhorn komen nieuwe en bestaande plannen, ideeën en ontwikkelingen de komende jaren bij elkaar.

“Kanaalpark is er voor alle Dijk en Waarders”, gaf wethouder Nils Langedijk aan in zijn welkomstwoord. “Een plek om rust te vinden en actief te zijn. Daarom gaan we vanavond opnieuw in gesprek aan de hand van inspiratiebeelden om functies en voorzieningen een passende plek te geven, in balans met de omgeving.”

Daarna gaven vertegenwoordigers van de gemeente een toelichting op de status van het plan en gingen groepjes aan de slag met de thema’s ‘Rust en natuur’, ‘Levendigheid en voorzieningen’ en ‘Verbindingen centraal’. Aan het eind werd de opbrengst van de avond weer gezamenlijk besproken. Daarin kwamen speciale zwemplekken, snelle fietsverbindingen en verbeterde wandelroutes naar voren, maar ook aandacht voor het landschap, natuur en stiltegebieden.

Projectleider Marianne Zeedijk is tevreden over de avond. “De gesprekken hebben veel informatie opgeleverd voor de verdere uitwerking van de gebiedsvisie. We gaan in elk geval aan de slag om verbindingen, de bestaande functies en het landschap in het gebied te verbeteren. Waar mogelijk worden nieuwe voorzieningen of activiteiten toegevoegd.”

Nadat de concept visie is gefinetuned, bespreekt het college van Dijk en Waard en komt deze ter besluitvorming in de gemeenteraad. De gebiedsvisie is een ‘stip op de horizon’ en wordt daarna samen met belanghebbenden stap voor stap uitgewerkt.

Voor vragen en ideeën over het Kanaalpark Dijk en Waard, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info inclusief video op heerhugowaard.nl/kanaalpark en gemeentelangedijk.nl/kanaalpark.
Pin It
Bekeken: 2446x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/