Maandag oordeelde de voorzieningenrechter dat de gemeente Langedijk terecht van mening was dat de motorclub MC Expendables het pand aan de Bijlestaal op bedrijventerrein Zuiderdel in Broek op Langedijk als clubhuis gebruikten. De Expendables moesten van de rechter dus stoppen met hun clubactiviteiten.

Hiermee bedoelden rechter en gemeente de bestuursvergadering en de clubavond die beide een keer per week plaatsvonden. Met het feit dat de Expendables het pand gebruiken om aan hun motoren te sleutelen heeft de gemeente geen problemen.

Juridisch medewerker Wilke Oude Lohuis wees erop dat de uitspraak van de rechter nog een ‘tussenuitspraak’ is; 14 september gaat de commissie bezwaarschriften van de gemeente nog een verweer van de Expendables tegen de uitspraak behandelen. Hij benadrukte dat de gemeente niets heeft tegen het sleutelen aan motoren; waar de gemeente over viel waren de clubactiviteiten die in strijd waren met het bestemmingsplan van het pand.

Begin juni legde de gemeente een dwangsom van 10.000 per overtreding op, dus per keer dat er een clubactiviteit plaatsvond; die dwangsom mag volgens de rechter gehandhaafd worden.

 

Pin It
Bekeken: 3373x