Maandag 31 augustus werden de colleges in Noord-Holland Noord overvallen door de mededeling van de President van de Rechtbank Noord-Holland dat er 200 arbeidsplaatsen bij de Rechtbank in Alkmaar verdwijnen en er alleen nog een aantal veelvoorkomende eenvoudige zaken behandeld zullen worden.

Burgemeester Bruinooge heeft per brief bezwaar gemaakt bij de Raad van Rechtspraak en tevens het kabinet het standpunt van de regio kenbaar gemaakt. Bruinooge: “Indien het besluit doorgaat vindt er straks tussen Leeuwarden en Haarlem geen volwaardige rechtspraak meer plaats. Onacceptabel!”

In 2013 werd nog toegezegd dat in Alkmaar een volledige rechtbank zou blijven. Door de verandering van besluit verdwijnen mogelijk indirect nog eens 300 plaatsen bovenop de 200 al geplande, schrijft Bruinooge. En dat terwijl de rechtbanken van Amsterdam en Haarlem relatief dichtbij elkaar zitten.

De Alkmaarse burgemeester stipt ook een toezegging van het Rijk uit 2010 aan. Destijds was de afspraak dat in ruil voor gasopslag geen werkgelegenheid verloren zou gaan in de regio. Echter, de Meldkamer vertrok, gevangenissen vertrokken en ook het regiokantoor van de Belastingdienst.

Tot slot laat Bruinooge de Raad en het kabinet weten dat ook rechters en medewerkers van de Rechtbank Alkmaar niet eens zijn met het besluit. "Vrijdag 4 september zullen rechters, advocaten en medewerkers van de Rechtbank Alkmaar een demonstratie houden en in de raadzaal van het stadhuis om 10.30 uur een petitie aanbieden aan de burgemeesters van de regio".

De brieven van de Alkmaarse burgemeester aan de Raad voor de Rechtspraak en het kabinet zijn op pers.alkmaar.nl te lezen.

Pin It
Bekeken: 3796x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/