De wereld van de modelbouw heeft al jarenlang een grote schare fans, maar ook niet hobbyisten, jong én oud, verliezen vaak hun hart wanneer ze terecht komen in de geweldige miniwereld van de model(spoor)bouw. De winkel van Huider Modelbouw aan het stationsplein in Heerhugowaard is één van weinige speciaalzaken op dat vlak en bestaat inmiddels al 15 jaar. Ernst Huider vond het daarom tijd voor een feestje.

Zowel in als buiten de winkel waren zaterdag daarom stoomtreintjes te vinden, sommigen klein, sommigen groot genoeg om op te zitten, en één hele echte! Die arriveerde aan het eind van de ochtend op perron 3 van station Heerhugowaard.

Niet helemaal toevallig was het de grootste rijdende stoomlocomotief van Nederland. Een enorm stuk puffend, zuchtend en fluitend vakwerkstaal uit de jaren veertig rolde over de rails waar eigenlijk alleen nog maar elektrische treinen. "Deze trein rijdt op kolen, vuur en water, een echte ouderwetse stoomtrein dus".

Aan het begin van de avond keerde de trein terug naar Rotterdam, maar toen hadden al heel veel mensen tussen Alkmaar en Heerhugowaard geproefd van het avontuurlijke treinreizen van ooit. Zoekt iemand nog een modelspoorbaantje?

Pin It
Bekeken: 3456x