Ondanks het slechte, maar misschien wel toepasselijke weer, zijn er donderdagavond een hoop mensen naar de Schelde in Heerhugowaard gekomen om daar met een stille tocht de laatste eer te bewijzen aan de in een plastic tas gevonden dode baby. Inmiddels staat de baby bekend als 'Heerhugowaards Sterrenkindje' en dat is een mooie naam vond burgemeester Han ter Heegde die de mensen toesprak voor de tocht begon.

Na de speech legden mensen bloemen bij de boom waaromheen een monumentje is ontstaan. Even leek er gevaar voor de stille tocht toen een groep jongeren die al eerder rotzooi trapten via social media opperde een 'reunie' te houden, maar daar werd door Ter Heegde korte metten mee gemaakt. De burgervader heeft een noodbevel uitgegeven waarmee de politie extra bevoegdheden kreeg.

Dat bleek voldoende; de tocht werd onder rustige omstandigheden gelopen. Eenmaal weer aangekomen op de Schelde werd de groep onthaald op gepast gezang waarna de burgemeester de mensen bedankte en de rust langzaam terugkeerde.

Pin It
Bekeken: 3246x