Woningcorporatie Woonwaard wil 200 vrije sectorwoningen uit twaalf complexen afstoten, maar heeft het oog tegelijkertijd laten vallen op de meer dan duizend sociale huurwoningen die vrij komen wanneer woningcorporatie Ymere uit de regio vertrekt.

Dat Ymere vertrekt is een gevolg van de nieuwe woningwet die voorschrijft dat corporaties hun activiteiten beperkt moeten houden tot hun belangrijkste werkgebied. Voor Ymere is dat Amsterdam, dus worden de woningen in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk afgestoten. Er is al een intentieovereenkomst tussen Ymere en Woonwaard en ook politiek lijkt niets de overname in de weg te staan.

De andere twee woningcorporaties, Van Alckmaer en Kennemer Wonen, zijn op de hoogte en maken evenmin bezwaar. Het zijn nu alleen nog de toezichthouders die roet in het eten kunnen gooien. "We zien dat de vraag naar betaalbare huurwoningen groeit", aldus directeur Pierre Sponselee, "25 woningen die eerst op de nominatie stonden voor verkoop zijn nu van de markt gehaald". (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 4290x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/