Dinsdagavond vond een hoorzitting van de bezwarencommissie plaats over het asielzoekerscentrum in de voormalige gevangenis Westlinge in Heerhugowaard. Buurtbewoners hadden bezwaren ingediend tegen het voornemen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om twee extra gebouwen te realiseren.

Westlinge wordt momenteel gebruikt als noodopvang voor 580 mensen. Deze mensen worden er opgevangen omdat ze nog een asielaanvraag moeten doen.  

Het COA wil Westlinge gaan verbouwen tot een volwaardig asielzoekerscentrum. Hiervoor zouden er twee extra gebouwen gebouwd moeten worden. De eisen voor een asielzoekerscentrum zijn namelijk anders dan voor noodopvang. Zo heeft noodopvang vijf vierkante meter per asielzoeker, maar in een asielzoekerscentrum moet dat meer zijn.

Omwonenden zijn boos dat ze er nooit eerder over zijn ingelicht dat er nieuwbouwplannen zijn voor het asielzoekerscentrum. Er waren dan ook bezwaren ingediend, naar aanleiding waarvan er een hoorzitting van de bezwarencommissie kwam.

De bewoners zien het niet zitten dat er straks voor lange tijd 600 asielzoekers in hun buurt verblijven. Ze voelen zich al ongemakkelijk en geïntimideerd door de asielzoekers die nu in de noodopvang zitten.

De commissie oordeelt binnen zes weken of de bezwaren terecht zijn en geeft op basis daarvan advies aan het Heerhugowaardse college. Het asielzoekerscentrum was onbereikbaar voor commentaar, en ook het COA weigerde bij navraag enige vorm van toelichting te geven.

Pin It
Bekeken: 4241x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/