Bibliotheek Kennemerwaard is genomineerd voor de IVI Award met het project 'Kinderen bouwen bruggen'. Met dit project wordt een kind dat in een asielzoekerscentrum leeft, verbonden met een kind dat in Nederland is opgegroeid, om ze te laten ontdekken dat zij hetzelfde zijn ongeacht afkomst. 

De IVI Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de bibliotheek, mediatheek, archief, museum of soortgelijke organisatie in Nederland met het meest vernieuwende product, concept of een dienst gericht op informatievoorziening. IVI staat voor Innovatie voor Informatie. De Award gaat naar het initiatief met de meeste publieksstemmen.

Het project is ontwikkeld in verband met de komst van een AZC in Heerhugowaard. Kinderen van ongeveer 9 tot en met 12 jaar gaan in de bibliotheek aan de gang met de thema’s sport, spel, muziek en voedsel.

Groepjes van zes buitenlandse kinderen worden gekoppeld aan zes Nederlandse leeftijdsgenootjes met twee volwassenen. Ze gaan tijdens tien bijeenkomsten in tweetallen op onderzoek uit binnen de bibliotheek. Ze zoeken informatie op en delen wat ze hebben geleerd van elkaars cultuur.

Eén van de onderdelen is het bouwen van een tweetalig picto-woordenboek, de Da Vinci Brug. Na afloop wordt het boek aan de buitenlandse kinderen meegegeven.

Op iviaward.nl kan het publiek haar stem uitbrengen op de beste innovatie. Op de website staat een compleet overzicht. 

De Stichting Innovatie voor Informatie is in mei 2014 opgericht met als doel het bevorderen van innovatie in de informatiebranche in de meest ruime zin. De Award maakt hier onderdeel van uit. 

Pin It
Bekeken: 3028x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/