Eneco start met bewoners aan de Plas van Luna in Heerhugowaard een vervolgonderzoek naar de overlast van de drie windturbines die daar op de dijk staan. Dit meldt het NHD. Gedurende drie maanden gaan bewoners noteren wanneer zij precies (geluids)overlast ondervinden. Het energiebedrijf experimenteert intussen met de stand van de wieken.

Totaal 262 huishoudens binnen een straal van 500 meter om de windturbines krijgen een formulier. Eneco houdt op haar beurt nauwkeurig windrichting, instellingen en draaisnelheid bij. Ook wordt bij twaalf huishoudens geïnterviewd.

Volgens het Luna Windcomité is de zomer meer geschikt om te testen, als ramen open staan en er buitenleven is. Dit kon wat betreft Eneco ook, maar dat het comité kreeg dat niet op tijd rond, maar men hoopt dat de resultaten evengoed nuttig zijn.

Het comité heeft de windmolens liever helemaal niet staan, maar begrijpt dat hier weinig aan te doen is en er ook commerciële belangen spelen. Met dit onderzoek hopen zij een middenweg te vinden. Men is overigens zeer te spreken over de samenwerking.

Pin It
Bekeken: 2641x