Het was de bedoeling dat de gemeenteraad van Heerhugowaard dinsdagavond de nieuwe duurzaamheidsnota zou bespreken, maar het kwam er niet van: er waren zoveel moties en amendementen ingediend dat de raad besloot om de bespreking van de nota uit te stellen omdat de vergadering anders tot diep in de nacht had geduurd.

Er waren in totaal maar liefst twaalf voorstellen tot wijziging van de nota, oftewel amendementen, en zes losse voorstellen, oftewel moties. Een deel van de voorstellen was dan ook vrij laat ingediend, een ander deel was het resultaat van het met opzet indienen van extra veel voorstellen met als doel te voorkomen dat de duurzaamheidsnota aangenomen zou worden. Zo diende Groenlinks daarom wel zeven amendementen en een motie in.

GroenLinks-fractieleider René Schoemaker zag de duurzaamheidsnota in elk geval helemaal niet zitten omdat die ‘vreselijk vaag’ zou zijn. Zo vaag was de nota volgens Schoemaker dat hij erop voorbereid was om anderhalf uur aan het woord te zijn, zodat er geen tijd meer zou zijn voor de andere raadsleden. Hij vindt onder andere dat ‘elk gevoel van urgentie tegen de opwarming van de aarde ontbreekt’.

Wethouder Monique Stam heeft dan wel gezegd dat wat haar betreft de doelstelling dat Heerhugowaard in 2030 CO2-neutraal moet zijn nog steeds staat, maar meerdere partijen hebben al hun twijfels geuit over deze datum. Ook is de nota volgens wethouder Stam geen lijst met concrete doelstellingen, maar eerder een handleiding om te bepalen aan welke plannen voor duurzaamheid de gemeente geld gaat besteden.

Pin It
Bekeken: 3438x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/