Zeventien december: De dag dat duidelijk zou worden wát er met het ziekenhuis in Alkmaar zou gaan gebeuren. D-Day volgens Heerhugowaard. Maar de zeventiende kwam en ging zonder bericht van de organisatie die we tegenwoordig kennen als de Noord West Ziekenhuisgroep.

De gemeente Heerhugowaard kwam als enige naar buiten met een persbericht waarin het stelt dat het niet best gesteld is met de patientenzorg bij het ziekenhuis, maar dat dat zou verbeteren als het naar Heerhugowaard zou verhuizen. De Raad van Bestuur van de NWZ heeft (nog) meer tijd nodig om een beslissing te nemen. Binnen het ziekenhuis is onenigheid over de mogelijke scenario's en er gaapt nog een gat van miljoenen euro's in de begroting.

De droom van de komend jaar opstappende topman Harry Luik is inmiddels getransformeerd tot een bestuurlijke nachtmerrie. Dit jaar liet de medische staf al weten dat het werken op twee locaties ten koste zou gaan van de medische zorg. Daarmee sneuvelde het plan voor twee locaties en blijven er nog maar twee mogelijkheden over: alles in Alkmaar of alles in Heerhugowaard. En dat laatste scenario valt volgens diverse bronnen níet goed bij de ondernemingsraad.

De Raad van Bestuur wil beide scenario's nógmaals doorrekenen maar heeft geen nieuwe datum voor een definitief besluit bekend gemaakt.

Pin It
Bekeken: 2875x