In juni plaatste welzijswerker Anne-Marie van Ursem een advertentie om te kijken of er in de omgeving van Langedijk en Heerhugowaard mensen waren die het leuk vonden om gezellig met elkaar te zingen. En die waren er, dat blijkt ook wel uit het feit dat ze inmiddels al bijna twintig zingende ouderen onder haar hoede heeft. Het begon vier vrouwen en één man. Maar nu, een half jaar verder is het percentage mannen goed op pijl en oefent koor 'Op Eigen Wijze' iedere vrijdagochtend in het Grand Cafe van de Pieter Raat Stichting in Heerhugowaard.

Wanneer we het koor een keer bezoeken ontdekken we zelfs een bekende stem en een bekend hoofd tussen de koorleden. Het blijkt niemand minder te zijn dan 'Johannes van de Boom' van The Shavers, een surf en rockabilly spelend trio dat voornamelijk bekend was in West-Friesland. Handelsmerk van de band waren de oprechte maar soms ranzige en soms gevoelige Nederlandstalige teksten. In het echte leven heet Johannes van de Boom gewoon Hans Boomsma en zingt hij dus onder andere in dit koor. Toch echt heel iets anders, maar Hans geniet er evengoed van.

Volgens Anne-Marie gaat het bij het koor eigenlijk ook niet eens zo zeer om het zingen, maar meer om de gezelligheid. En gezellig is het, zeker als er halverwege koffie met wat lekkers is. Maar daarna natuurlijk weer snel verder met gedichten en zang...

Pin It
Bekeken: 3028x