Het gemeentebestuur van Heerhugowaard herkent zich niet in het beeld van het rapport ‘Politie en GHB- problematiek op het platteland’ van Politie & Wetenschap en de Universiteit van Amsterdam. Heerhugowaard wordt genoemd als een brandhaard in Nederland, wat betreft GHB-gebruik en GHB-problematiek, aan de hand van het aantal cliënten in de verslavingszorg en rapportage van de politie.

Heerhugowaard via van deze criteria naar voren zijn gekomen, omdat gemeente, politie, verslavingszorg, het OM, de woningcorporatie en GGD in 2013 tot een integrale aanpak zijn gekomen ten aanzien van 17 GHB-gebruikers.

Na signalering van een toename van problemen zijn gebruikersnauwgezet in kaart gebracht, begeleid en problemen zijn geregistreerd. In 2014 is besloten de extra inzet te stoppen, omdat de problemen in de openbare ruimte significant afgenomen waren. Na afloop was de conclusie dat de GHB-problematiek alleen goed aan te pakken is middels preventie.

Gemeenten in Noord-Holland die cliënten en problemen niet zo nauwgezet hebben geregistreerd als gemeente Heerhugowaard, zijn daardoor mogelijk buiten de blik van de onderzoekers gebleven, zo meent het bestuur.

Pin It
Bekeken: 2909x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/