In de Eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal heeft Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau van het weekend bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om het bereiken van de play-offs. In Sporthal Waardergolf won de thuisploeg met 5-4 van nummer vijf Zuidoost United.

Het was een uitermate spannende wedstrijd waarbij de van Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo drie keer op achter kwam, maar met veel passie en strijd toch de verdiende zege greep. Een glansrol was daarbij weggelegd voor Jaimy Visser die alle Waardse goals scoorde.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau startte slordig en kwam twee keer op achterstand, maar beide keren trok Jaimy Visser de stand gelijk. Vlak voor rust bracht de aanvalster haar team voor het eerst op voorsprong, maar kwam botste zo hard tegen de doelpaal dat gevreesd werd dat ze moest stoppen.

Net als in de eerste helft begon de thuisploeg onzorgvuldig en kwam Zuidoost United op voorsprong. Visser zat met een dikke knie op de bank. maar nadat ze instapte toonde Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau weer karakter. Ze hielden het eigen doel dicht, terwijl Visser nog twee maal scoorde.

Met als spil Jaimy Visser was het resultaat desalniettemin een collectieve teamprestatie. Zo speelde Lotte Bijl een cruciale rol met drie assists en veel werklust en stopte keepster Jesca Willemsen vlak voor tijd een strafschop.

Vrijdag 22 januari gaat Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau op bezoek bij KTP Nieuw Roden. Ook dit wordt weer een spannende wedstrijd met het oog op het behalen van de play-offs aan het eind van het seizoen. (foto: Paul van der Molen)