Op 30 april wordt 50 jaar lang in Langedijk gezwommen. Om dat te vieren rekent Duikerdel even terug naar de prijzen van voorheen. Een kopje koffie of thee, een patatje en de entree, dat kostte vroeger een gulden, omgerekend zo'n 50 eurocent. Het motto van 30 april is dan ook: "Alles in het bad voor 50 cent!"

Het is 30 april 1966 (Koninginnedag) als locoburgemeester Jac. Weel de “de Nederlandse driekleur” hijst en ook een “zeer artistiek vervaardigde gemeentevlag” met het wapen van Langedijk, een azuurblauwe achtergrond en vier sterren die de dorpen van de gemeente symboliseren. De gemeente bestond toen 15 jaar.

De aanleiding? De Reuring opent, het zwembad waar Langedijk lang op wachtte. Stichting Zwembad Langedijk beleeft een succesvol eerste jaar: 127.000 bezoekers, op regenachtige dagen “zelfs uit de badplaatsen”, aldus het Westfries Genootschap.

Inmiddels is Duikerdel het zwembad van Noord-Scharwoude, dat na fusies met de stichtingen van De Bever en Sporthal Langedijk in 1996 en 2004 onder Stichting Sport Servicepunt Langedijk valt. Er is veel veranderd, maar op 30 april wordt gevierd dat Langedijk nog steeds sportief, gezond en gezellig gehouden wordt.

Pin It
Bekeken: 3021x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/