Beleef de Langedijker zwemhistorie opnieuw, of juist voor het eerst. Het is immers 50 jaar geleden dat De Reuring in Noord-Scharwoude haar deuren opende. Hier vindt men nu zwembad Duikerdel, waar sportwethouder Jasper Nieuwenhuizen donderdag 21 april om 20.00 uur een prachtige expositie opent.

De expositie is ingericht met foto’s, persberichten en een film van de eerste jaren. De eerste bedrijfsleider van De Reuring, de heer Gode, was amateurfotograaf en filmer. Er is uniek materiaal voor een prachtig tijdsbeeld: de bouw van het bad, de opening, zwemlessen in het eerste jaar en ook het diplomazwemmen ontbreekt niet.

De mooiste zwart-wit foto’s zijn op doeken afgedrukt en te bewonderen in Duikerdel. Het 15 minuten durende filmpje van het eerste zwemseizoen zal bij menig Langedijker nostalgie of herkenning oproepen. Sport Servicepunt Langedijk is ontzettend blij deze beelden te kunnen laten zien. De expositie zal nog (gratis) te bezichtigen zijn tot begin juli.

Op de dag dat buitenzwembad De Reuring opende, 30 april, de voormalige Koninginnedag, viert Duikerdel feest en kost alles 50 cent, de prijs die men vroeger betaalde voor bijvoorbeeld de toegang, een patatje, koffie of thee.

Pin It
Bekeken: 3362x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/