Bewoners van de Acacialaan proberen voor de laatste keer om de bouw van appartementencomplex Swannerhof tegen te houden. Ze hebben onlangs te horen gekregen dat de aannemer maandag 2 mei al gaat beginnen met het bouwrijp maken van de grond. Ook moet de grond worden gesaneerd omdat er asbest in zit.

Ze protesteren tegen twee uitspraken over het complex. Een van die uitspraken is die uit een beroep bij de Raad van State tegen een uitspraak van de Alkmaarse rechtbank, waarbij de gemeente Heerhugowaard gelijk kreeg: de ‘verklaring van geen bedenkingen’ die de gemeente had afgegeven was niet gebaseerd op foute informatie, wat de omwonenden beweerden.

Ten tweede stappen de omwonenden naar de rechter omdat het college van Heerhugowaard een advies van de commissie beroep en bezwaar van de gemeente naast zich heeft neergelegd. Die commissie had namelijk geoordeeld dat de bewoners gelijk hadden toen ze in het bouwplan ontdekten dat er te weinig parkeerplaatsen bij het appartementencomplex zouden komen, en dat een deel daarvan bovendien te klein is. Het college wimpelde die uitspraak echter af door te zeggen dat de parkeerplaatsen inderdaad niet heel groot zijn, maar dat de bumper van een geparkeerde auto op die plaatsen best een stukje over de stoeprand kan steken.

Pin It
Bekeken: 3538x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/