Sinds enkele dagen zijn driehonderd bewoners in het azc in Heerhugowaard in hongerstaking. Ze protesteren hiermee tegen de slechte leefomstandigheden in het azc, onder andere het feit dat ze magnetronmaaltijden te eten krijgen, de kamers niet op slot kunnen en het feit dat het beleid in het azc op dat van een gevangenis lijkt. Vrijdag hielden ze een vreedzaam protest op het Raadhuisplein.

Het college van Heerhugowaard is druk bezig met zich te oriënteren op de situatie, zo liet burgemeester Han ter Heegde maandagavond weten tijdens de commissie Middelen en Stadsbeheer. Volgens hem moet er wel worden gekeken naar zowel de problemen van de vluchtelingen als van het COA (Centraal Orgaan Asielzoekersopvang). Hij stipte onder andere aan dat het aanvankelijk de bedoeling was dat er keukens in het azc zouden komen zodat bewoners zelf zouden kunnen koken, maar die verbouwing ging niet door vanwege de grote toestroom aan vluchtelingen.

De SP was tijdens de vergadering van plan geweest om een motie in te dienen om twee ton rijksgeld in te zetten om de leefomstandigheden in het azc te verbeteren, maar het bleek dat ook de Senioren Heerhugowaard ook een idee hadden. Er wordt nog bekeken of de twee voorstellen kunnen worden samengevoegd tot een voorstel om in te dienen bij de raadsvergadering op 24 mei.

Pin It
Bekeken: 3023x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/