De interactie tussen mens en dier stond woensdag centraal bij de kick-off van de FIRST LEGO League (FLL) bij Hogeschool Inholland Alkmaar en Haarlem. De opleidingen Technische Informatica, Informatica en Pabo organiseerden de voorrondes van de internationale robotwedstrijd om kinderen van 9 tot en met 14 jaar spelenderwijs enthousiast te maken voor techniek.

Tijdens de voorrondes kregen 22 teams van verschillende basisscholen uit regio Alkmaar en Haarlem instructies over het thema ‘Animal Allies’. De scholieren kregen de opdracht om in teamverband legorobots te ontwikkelen om het bondgenootschap tussen mens en dier te versterken. “Het thema Animal Allies gaat over de samenwerking tussen mens en dier. De scholieren gaan onder meer onderzoek doen naar de interactie tussen die twee en gaan daarbij nadenken over oplossingen van mogelijke problemen”, zegt Niels van der Zwet, instroomcoördinator van de opleiding Informatica.

De elf teams uit de regio Alkmaar kregen uitleg over het thema Animal Allies van tv-boswachter Arjan Postma. Postma vertelde de leerlingen onder andere dat dieren en mensen gelijk zijn. Zo is volgens hem de kraai het slimst na de mens. Aan de hand van dit soort praktijkvoorbeelden kregen de kinderen input om hun legorobots te ontwikkelen.

Van der Zwet: “We zijn erg trots dat we dit mogen organiseren voor alle kinderen in de buurt. De kinderen bedenken inventieve oplossingen voor de opdrachten die zij krijgen voorgeschoteld en zijn daarbij ondernemend in hun aanpak. We hopen met de FLL kinderen enthousiast te maken voor techniek, zodat ze in de toekomst eerder voor een technische opleiding kiezen.”

De komende twee maanden gaan 22 teams aan de slag met het bouwen van legorobots. De leerlingen presenteren uiteindelijk tijdens de regiofinale van de First Lego League hun kunsten bij de robotwedstrijd. Daar draait het om robot design, teamwork, onderzoek en de presentatie. Hogeschool Inholland Alkmaar is woensdag 16 november gastheer voor de regiofinale Noord-Holland Noord. De finale voor de regio Noord-Holland Zuid vindt woensdag 23 november plaats bij Inholland Haarlem.

 

Pin It
Bekeken: 3041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/