De veelbesproken, erotische film Eyes Wide Shut van Stanley Kubrick is bewerkt tot een spannende en fantasievolle toneelvoorstelling. De thriller, met Beau Schneider en Joke Emmers in de hoofdrollen, ontving lovende recensies naar aanleiding van de première. Woensdag 5 oktober is Eyes Wide Shut te zien in Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard.

Jibbe Willems schreef een gloednieuwe tekst geïnspireerd op de gelijknamige film, die zich op zijn beurt weer baseerde op Arthur Schnitzlers Traumnovelle. In Eyes Wide Shut volgen we een 35-jarige huisarts die koortsachtig op zoek gaat naar zijn diepst verborgen verlangens. Begeleid door klassieke composities van onder meer Bach, Liszt en Händel, lopen droom en werkelijkheid door elkaar in deze ijzingwekkende thriller. De hoofdrollen worden vertolkt door Beau Schneider (o.a. bekend van GTST en Baantjer Live!) en Joke Emmers (o.a. bekend van de NPO-serie Charlie).

Vorige maand beleefde Eyes Wide Shut haar première, waarna lovende recensies volgden. Zo schreef de Volkskrant in een 4-sterrenrecensie: “Regisseur Servé Hermans maakt van deze Eyes Wide Shut een spannende performance over verraderlijk erotisch verlangen”. De Telegraaf gaf ook 4 sterren: “Het hoge tempo zorgt ervoor dat er steeds weer iets nieuws te beleven valt. Of het nu Lies Verholle is met haar prachtige zangstem, de sfeervolle composities van Bendix Dethleffssen of het innemende spel van Beau Schneider.” NRC (eveneens 4 sterren) vatte de voorstelling samen als: “Roezige mengeling van verlangens en wellust”.

Eyes Wide Shut is op woensdag 5 oktober te zien in Cool kunst en cultuur. Meer informatie over de voorstelling www.coolkunstencultuur.nl. Kaarten reserveren kan online of bij de servicebalie (telefonisch via 072 576 0955). (foto: Ben van Duin)

 

Pin It
Bekeken: 2695x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/