Het Huygens College is de winnaar van de nationale D66-Jubileumdebatwedstrijd. De finale vond vrijdag plaats in de Eerste Kamer in Den Haag. Het debatteam uit Heerhugowaard versloeg met alumna D66-Tweede Kamerlid Salima Belhaj in vier spannende rondes de drie andere finalisten uit Den Bosch, Voorburg en Nijmegen.

Het Huygens College ging naar huis met een speciaal ontworpen debattrofee en een voucher voor een exclusieve rondleiding door de Tweede Kamer en een Meet & Greet met leden van de D66-fractie.  Jop Flameling van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen werd tot beste individuele debater uitgeroepen. Alle deelnemers kregen een ‘Talent voor de toekomst’-vaantje.

De finalejury bestond uit D66 Eerste Kamerleden Petra Stienen, Joris Backerwerd en fractievoorzitter Thom de Graaf. Alexander Pechtold opende de finale: “Prachtig dat we scholieren op deze manier kunnen betrekken bij het 50-jarig bestaan van D66. Ik vind het belangrijk dat we scholieren op deze manier interesseren voor het debat, dat de basis voor onze parlementaire democratie vormt. En het is belangrijk dat we aandacht besteden aan spreken in het openbaar.” (foto: Jeroen Mooijman)

Pin It
Bekeken: 2859x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/