Het college van Heerhugowaard stelt vanaf 2 november een alcoholverbod in voor schoolpleinen van basisscholen. Voorheen was er alleen een verbod rond Middenwaard en het Raadhuisplein. Men mag ook geen aangebroken flessen en blikjes op zak te hebben. Het verbod geldt voor 18-plussers, minderjarigen mogen sowieso geen alcohol nuttigen.

Sinds 1 januari 2015 zijn er 232 schadegevallen aangegeven bij de politie, meldt het NHD. Het volledige schadebedrag is nog niet bekend, maar de berekende 158 gevallen kostten €85.616,75. Beperkingen op alcoholverbruik moet de schade terugdringen. Ook moeten kinderen zich buiten schooltijd weer veiliger gaan voelen door het wegblijven van hangjongeren.. Onderzoek wijst uit dat dit nu minder het geval is.

De gemeente zal echter niet exrta in handhaving investeren.

Pin It
Bekeken: 4127x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/