Woensdagavond werd bekendgemaakt dat Han ter Heegde binnenkort vertrekt als burgemeester van Heerhugowaard. Hij is woensdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Gooise Meren, de nieuwe fusiegemeente van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Ter Heegde stelt dat het “een grote uitdaging is om de fusie verder gestalte te geven, onder behoud van de eigen identiteit van de heel bijzondere kernen.”

Ter Heegde was een half jaar geleden nog voorgedragen voor een derde ambtstermijn in Heerhugowaard, die 1 november officieel is ingegaan. Hij was dan ook geliefd bij de inwoners en heeft zich altijd erg betrokken en verbindend betoond. Hij stelt echter dat het “in hoofdlijnen goed loopt in Heerhugowaard” en dat het voor hem persoonlijk nu goed is om “een stap te zetten naar een andere gemeente.” Ter Heegde verwacht medio januari uit Heerhugowaard te vertrekken en aan het werk te gaan in Gooise Meren.

Het feit dat Ter Heegde aan de slag gaat in een fusiegemeente is interessant, gezien het feit dat Heerhugowaard de afgelopen maanden al lonkte naar Langedijk, dat zelf mogelijk uitziet naar een fusiepartner. Zowel Heerhugowaard als Langedijk zitten straks dus zonder burgemeester, want ook burgemeester Cornelisse gaf eind juni aan dat hij zich niet beschikbaar zou stellen voor een nieuwe ambtstermijn.

Pin It
Bekeken: 5138x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/