Bij gebrek aan gemeentelijke subsidie heeft een gulle gever ervoor gezorgd dat het veteranenhuis in Heerhugowaard woensdag weer open kan. De anonieme particulier heeft zich een jaar lang garant gesteld voor de financiën van het ontmoetingscentrum.

De subsidie werd wel aangevraagd maar niet voor het gebouw. De gemeente vroeg naar aanleiding van de aanvraag of ze iets konden betekenen in de huur en daarom werd er wel op subsidie gerekend. Uiteindelijk werd deze niet toegekend omdat alleen de activiteit "ontmoeten" en wat daar mee samenhangt wordt gesubsidieerd . En het betalen van huur hoort daar niet bij besliste de gemeente.

Het centrum is in januari geopend en opgericht als ontmoetingsplek voor de circa driehonderd veteranen die Heerhugowaard telt, maar er komen ook veteranen uit omliggende plaatsen naartoe. De bedoeling van de stichting is om in de toekomst ook zorg te gaan verlenen aan veteranen met moeilijkheden. Het VOC gaat in beroep tegen de afgewezen subsidie, ook gaan ze op zoek naar alternatieve manieren om het centrum open te houden.

Pin It
Bekeken: 3749x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/