Dinsdag 3 december verzorgen restauratoren Femke van der Knaap en Rob Boekel een lezing over hun werk in het centrale kantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard.Onlangs restaureerden ze diverse schilderijen van het hoogheemraadschap. De werken zijn ter plekke te zien op de tentoonstelling 'Opgefrist!'.

Van der Knaap en Boekel hebben veel ervaring met opdrachten van gerenommeerde musea, particulieren en overheden. In hun lezing staan ze stil bij het fascinerende restauratieproces. Een molenlandschap door Frans Mars hing lange tijd in het Gemaal Overtoom in Westzaan, waar het leed onder de vochtige omstandigheden. De portretten van Jacob Kuijper en Neeltje Vader door Klaas Weeshoff waren drastisch overschilderd, verkleurd en vies. Bij verwijdering van het vernis en de overschilderingen kwamen veel sleetse plekken naar boven. Vele uren retoucheren volgden om Jacob en Neeltje weer een gezicht te geven. De verschillen vóór en ná restauratie zijn fascinerend.

Watererfgoed HHNK bezit vanuit zijn eeuwenoude verleden een breed scala aan watererfgoed. De zilveren bekers, oude kaarten, sluizen, molens, gemalen, dijken èn schilderijen vertellen het verhaal van onze oorsprong. Al dat waardevolle erfgoed wordt gekoesterd, want het draagt bij aan het levend houden van onze geschiedenis en de strijd tegen het water, en het levert inzichten voor toekomstige keuzes.

De lezing duurt van 12:15 tot 13:00 uur en toegang is gratis. Aanmelden kan via hhnk.nl. Bezoekers kunnen meteen een kijkje nemen op de tentoonstelling 'Opgefrist' en in de museale ruimte 'Waterschat', waar een gratis audiotour met prachtige historische verhalen is te volgen. Het adres van het hoogheemraadschap is Stationsplein 136.
Pin It
Bekeken: 2737x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/