Bert Blase wordt geen burgemeester van Den haag. Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft de sollicitatie van de waarnemend burgemeester en die van oud-wethouder Richard de Mos afgewezen. Beiden hebben op openbare wijze een gooi gegaan naar het burgemeesterschap voor Den Haag maar liggen nu dus uit de race.

Dat zit beiden behoorlijk dwars. ,"De actie van de commissaris illustreert precies de black box die de hele gang van zaken is. Zonder openbaarheid en zonder verantwoording wijst de commissaris kandidaten af die het hem lastig maken" , zo laten ze het AD weten. Beide sollicitanten vinden dat Smit teveel macht heeft in het traject dat voor sollicitanten leidt naar het burgemeesterschap voor Den Haag.

Ze solliciteerden openbaar, Blase zelfs via een filmpje dat onder andere op Youtube te zien is. Geen goede actie, vindt de Commissaris voor de Koning, de actie wordt als "complicerend" ervaren. In een gesprek heeft hij Blase en De Mos laten weten dat ze het niet worden. "Zonder openbaarheid en zonder verantwoording wijst de commissaris kandidaten af die het hem lastig maken" reageren de twee in het AD zwaar geïrriteerd op de afwijzing.
Pin It
Bekeken: 946x