Je zou het in deze tijd bijna vergeten, maar een goed boek is nog steeds een lust voor het brein. Maar welk boek dan? Ton de Kruyff neemt er iedere week een aantal onder de loep en wordt daarbij bijgestaan door Ria Kostelijk in de podcastserie Mens en Boek. In deze aflevering "Wild' van Cheryl Strayed, 'Iedereen was er' van Toon Tellegen en 'Het einde van de Rode mens'van Svetlana Alexijevitsj.

Wild van Cheryl Strayed gaat over over jezelf verliezen, terugvinden en 1.700 kilometer hiken... Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich op het dieptepunt van haar leven: intens verdrietig om haar overleden moeder, en nu ligt ze ook nog eens in scheiding. Impulsief besluit ze een voettocht van 1600 kilometer te maken, langs de kust van Mexico naar Canada. Alleen en onvoorbereid.

Toon Tellegen duikt de dierenwereld in in 'Iedereen Was Er'. In Iedereen was er heeft Toon Tellegen verhalen vol fantasie en filosofische gedachten gebundeld. Alle grote thema's van het leven komen aan de orde in de vaak ontroerende ontmoetingen tussen de dieren.

Onderzoeksjournaliste Svetlana Alexijevitsj laat honderden getuigen aan het woord over hun leven tijdens en na de Sovjet-Unie in Het einde van de Rode mens; leven op de puinhopen van de Sovjet-Unie.  Met een opmerkelijke openheid vertellen mensen hoe de omwenteling van 1991 hun levensloop beïnvloedde, hoe hun wereldbeeld veranderde, hoe ze op zoek moesten naar een nieuwe identiteit.

Mens en Boek is iedere maandag om 6 uur te horen op Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op streekstadcentraal.nl, en is een samenwerking tussen Streekstad Centraal en Bibliotheek Langedijk.

Pin It
Bekeken: 2135x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/