In Control of Alcohol & Drugs, een samenwerking van onder andere alle gemeenten in Noord-Holland Noord, GGD HN, Veiligheidsregio NHN, LINK jongerenwerk, Brijder Jeugd en GGZ NHN, roept op om in januari droog te staan. De actie 'IkPas' is opgezet om vastgeroeste patronen te doorbreken en eens te ervaren wat drank eigenlijk met het lichaam doet.

Eerdere deelnemers merkten veel voordelen van IkPas: 62 procent voelde zich fitter, 55 procent sliep beter en 32 procent verloor gewicht. IkPas helpt bij de uitdaging om niet te drinken met tips, artikelen, recepten en badges die je kunt verdienen, en spoort deelnemers aan om het samen met anderen te doen. Dat maakt het leuker en helpt je de eventuele verleiding te weerstaan.

Het Alkmaarse college van B&W doet mee. Wethouder Elly Konijn: "Deze uitdaging past heel goed in hoe wij denken over gezondheid. We proberen vanuit de gemeente bij te dragen aan een gezondere leefstijl en omgeving voor onze inwoners. Met Ik Pas geven we uitvoering aan de Agenda Alkmaar Gezond 2021-2024 en is mede mogelijk gemaakt door het Alkmaars Preventieakkoord."

Veel mensen drinken dagelijks. Dat kan variëren van dagelijks een drankje tot meer dan 20 glazen per week. In Noord-Holland-Noord drinkt 85,4 procent van de inwoners van 18 tot 65 jaar wel eens alcohol. Daarvan gaf 10,8 procent aan 'zwaar' te drinken. Dat betekent voor mannen minimaal eens per week zes glazen alcohol en voor vrouwen vier. 'Overmatig' drinken doet 17,4 procent: wekelijks meer dan veertien glazen voor mannen en meer dan zeven voor vrouwen.

Meer op ikpas.nl.
Pin It
Bekeken: 2942x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/