Jeroen Dekker uit Heerhugowaard is muzikant en voor kleinere optredens gebruikte hij altijd een 'cajon'. Dit is een box waar de percussionist op zit en met zijn handen of drumkwasten geluiden uit haalt. Maar hij vond het klankenpalet van de cajon te beperkt, en daarom ontwierp Jeroen de 'Baterinho'. Na een aantal proefmodellen en lang uitproberen is hij helemaal tevreden over zijn uitvinding, en nu wil hij er de markt mee op.

Jeroen groeide op in een muzikaal gezin en speelt meerdere instrumenten. Hij is vooral drummer en was zelfs een tijdje professional. "Dat heb ik een aantal jaren gedaan, maar van louter creatief zijn bleef de schoorsteen niet roken". Nu speelt hij in de groep Miss Ginger maar doet overdag iets heel anders:  interfaces programmeren van AV-installaties in luxe jachten.

De keuze voor de cajon was er vooral een van gemak. "Ik was het wel een beetje zat om met een enorme vracht aan spullen drie avonden per week op pad te moeten". Maar langzamerhand vond hij de box tekort schieten. "Een cajon heeft alleen maar een snaar en een kickdrum klank, en je gebruikt je voeten niet. En dat mis je als drummer. Dus ik heb een instrument ontwikkeld waarmee je wel je voeten kunt gebruiken en waarbij je meer klanken tot je beschikking hebt."

Jeroen heeft zelf speakers gebouwd en verkocht, en die ervaring kwam goed van pas. "Ik heb zelf eerst een aantal kastjes in elkaar getimmerd en daarmee ben ik langs andere percussionisten en muzikanten gegaan voor hun input", vertelt Jeroen. "Ik heb hem ook zelf lange tijd gebruikt en steeds verder ontwikkeld. We zijn nu twee of drie versies verder, en nu is ie zo ver dat ie helemaal klaar is."

Jeroen wil Baterinho's gaan verkopen en om de productie op te starten heeft hij een pagina geopend op Kickstarter. Hier kunnen liefhebbers alvast een instrument bestellen. Wordt het streefbedrag niet gehaald, krijgt iedereen zijn geld terug. Er zijn ook t-shirts te koop.
Pin It
Bekeken: 2240x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/