Het kantoor van de Rabobank in Heerhugowaard gaat per 1 mei sluiten omdat er volgens de bank te weinig gebruik van wordt gemaakt. Het netwerk van kantoren stamt nog uit de tijd van cash geld, maar doordat steeds meer mensen online bankieren, wordt er volgens de bank nog maar weinig van de services gebruik gemaakt. Klanten van de bank moeten vanaf mei naar het filiaal in Alkmaar.

De mensen die hier nog wel gebruik van willen maken, krijgen de mogelijkheid om een afspraak te maken met een adviseur die aan huis komt. Ook kunnen de mensen uit Heerhugowaard terecht bij het filiaal in Alkmaar. Ondernemers die geld willen storten, kunnen dit doen bij vier geldautomaten in het winkelcentrum Middenwaard. Ook kan er geld gestort worden bij de Gamma op het industrieterrein, hier kunnen ondernemers tot later op de avond terecht.

"Je wilt liever geen buurt belasten met een stortautomaat, daarom wordt er gekozen voor een inpandige optie. Een nadeel is dat er een sluitingstijd aan zit" aldus de woordvoerder van de Rabobank, die ook weet te melden dat ze uiteraard kijken extra veiligheidsmaatregelen bij zo'n automaat.

Volgens ouderenbond ANBO is het filiaal in Alkmaar niet voor iedereen een goede oplossing, maar de bond heeft wel begrip voor de keuze om filialen te sluiten. "Wij begrijpen dat het in de lucht houden van filialen steeds duurder wordt, maar we hopen dat banken rekening houden met mensen die nog analoog bankieren". Een mobiel kantoor dat een keer per week in de buurt staat om de bankzaken te regelen, vinden zij een goede oplossing.

"Het is niet zo dat alle ouderen niet kunnen internetbankieren, integendeel zelfs. Maar voor de mensen die dat niet kunnen, moet analoog bankieren een optie blijven", vindt de ANBO. Ook merken ze op: "de groep ouderen die moeite heeft om met het digitale tijdperk mee te gaan, heeft vaak ook moeite zich te verplaatsen. Daarom is de bank in een stad verderop niet zomaar een oplossing".
Pin It
Bekeken: 3140x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/