De gemeente Dijk en Waard krijgt steeds meer berichten van particulieren die spijt hebben van het opvangen van Oekraïners. Het klinkt heel nobel om vluchtelingen op te nemen, maar volgens burgemeester Peter Rehwinkel moet je wel weten waar je aan begint. "Het is niet de bedoeling dat vluchtelingen worden weggestuurd richting het Transferiumgebouw."

Bezint eer gij begint, dat is het spreekwoord wat Rehwinkel gebruikt. Volgens de burgemeester zijn er in een aantal situaties vluchtelingen door particulieren naar het Transferium gebracht. "Het is voor ons onmogelijk om ook opvang te bieden aan vluchtelingen die bij particulieren zijn ondergebracht. Het is gewoon onwenselijk."

De stroom vluchtelingen in Dijk en Waard is inmiddels op gang gekomen. In het Transferiumgebouw kunnen 240 mensen worden opgevangen, maar de gemeente kijkt ook naar andere locaties. De gemeente voert op dit moment gesprekken met meerdere partijen voor nieuwe opvangplekken, maar er staat nog niks vast.
Pin It
Bekeken: 5817x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/