De gemeente Dijk en Waard heeft een eigen gemeentewapen. Dinsdagmiddag is het officiële wapen onthuld door burgemeester Peter Rehwinkel en de winnaars van de eerder gehouden kleurplatenwedstrijd voor kinderen. Uit handen van Johann Pieter de Savornin Lohman, voorzitter van de Hoge Raad van Adel, ontving de burgemeester ook het wapendiploma en de officiële tekeningen.

Het was even wachten op het gemeentewapen. Na maanden voorbereiding werd dinsdagmiddag het nieuwe wapen, met goedkeuring van de Hoge Raad van Adel en de koning, gepresenteerd. In het wapen komen de Langedijker leeuw en Heerhugowaardse reiger terug. De reiger heeft een gouden bek en poten tegen een azuurblauwe achtergrond. De leeuw van sabel (zwart, red.) komt terug in een gouden vlak. Daarnaast siert ook de kroon van Langedijk het wapen.

De Hoge Raad van Adel kreeg inbreng van een werkgroep met leden van historische verenigingen, het Poldermuseum, de stichting tot behoud praalgraf Veenhuizen en de stichting Langedijker Verleden. De aangestelde groep had veel inbreng bij het ontwerp, maar niet overal kon rekening mee gehouden worden. "Hoe eenvoudiger het wapen, hoe beter", benadrukte heraldisch medewerker Jos van den Borne tijdens de onthulling. "Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om alle figuren uit de oude wapens van alle dorpen te gebruiken."

Het gemeentewapen met de Langedijker leeuw en Heerhugowaardse reiger zal binnenkort te zien zijn op alle officiële documenten van de gemeente Dijk en Waard, van akten tot trouwboekjes. Volgens burgemeester Peter Rehwinkel is de onthulling van het gemeentewapen en de ambtsketen een mijlpaal. "Het is een lang traject geweest. Ik wist wel iets over het proces rondom het gemeentewapen en de ambtsketen, maar ik had het nooit van dichtbij meegemaakt. Ik ben blij dat alle betrokken partijen hebben ingestemd met het gemeentewapen en de ambtsketen. Nu is het echt."
Pin It
Bekeken: 2302x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/