In de eerste halve finale van de play-offs om de landstitel in het zaalvoetbal heeft Hovocubo zich niet laten verrassen door FC Marlène. In sporthal De Waardergolf in Heerhugowaard won de regerend kampioen met 2-5. Volgend weekend zijn de returns. Als FC Marlene die wint, volgt nog een derde beslissingswedstrijd om de finaleplaats voor het landskampioenschap.

Het was vrijdagavond de vijfde keer dit seizoen dat Hovocubo en FC Marlène de degens met elkaar kruisten. Eén keer trokken de Heerhugowaarders aan het langste eind. In de beker won de ploeg uit Hoorn na strafschoppen en in de kampioensgroep was Hovo beide keren de overwinnaar.

In de eerste helft was de thuisploeg aanvankelijk de betere ploeg, maar zette Soufian Charraoui de gasten op voorsprong. In het tweede deel van de eerste helft volgde in een omschakelmoment de 0-2 van Faisal Mellah, vrijwel direct gevolgd door de 0-3 (eigen doelpunt Kevin van Londen). "We geven het relatief makkelijk weg", analyseerde coach Jeroen de Groot tegenover mediapartner NH Nieuws over die fase van FC Marlène . Aanvoerder Mo Darri zorgde dat de teams met een 1-3 ruststand naar de kleedkamers gingen.

In de tweede helft probeerden de Heerhugowaarders zich terug te knokken in de wedstrijd, maar Hovocubo gaf geen krimp. FC Marlène had geen geluk toen Stefan Dol het aluminium raakte, maar datzelfde gold aan de andere kant voor Charraoui. "Die kun je tegen elkaar wegstrepen", aldus Hovocubo-trainer Sander van Dijk die vond dat zijn ploeg op een professionele en degelijke wijze de wedstrijd naar zich toe trok.

Na de 1-4 van Charraoui gokte FC Marlène-trainer Jeroen de Groot in de laatste zeven minuten op een overtal-situatie door keeper Barry de Wit te wisselen voor een extra veldspeler. De Wit keepte overigens een prima wedstrijd en werd daarom verkozen tot man van de wedstrijd. Goed voor een fraaie bos bloemen.

In de alles-of-niets fase profiteerde Hovocubo-speler Ilias Bouzit dankbaar. Van grote afstand schoot hij de bal in het lege doel. Toch was het niet veel later aan de andere kant ook ineens raak: Martin van Eeuwijk zette de 2-5 eindstand op het scorebord in sporthal De Waardergolf.

In Amsterdam zorgde Lebo voor een verrassing door de andere halve finale tegen FC Eindhoven winnend af te sluiten. Het werd in sporthal Calvijn na een 0-0 ruststand 3-1 voor Lebo dat in de kampioensgroep als vierde is geëindigd. De Brabanders eindigden op de tweede plaats en haalden dertien punten meer.

Vrijdag is de tweede speelronde in de best-of-three-serie. Mocht het nodig zijn dan volgt volgende week zondag de beslissende derde wedstrijd. In beide gevallen hebben de hoogste geëindigde ploegen, dus Hovocubo en FC Eindhoven, het thuisvoordeel.
Pin It