De gemeente Dijk en Waard gaat dinsdagavond 14 juni een bijeenkomst houden voor inwoners die onderdak bieden aan OekraĂŻense vluchtelingen.

Tijdens de samenkomst kunnen inwoners ervaringen delen en informatie met elkaar uitwisselen. De bijeenkomst vindt dinsdag plaats van 19:30 tot 21:30 uur in het Waardse Transferiumgebouw. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De gemeente Dijk en Waard vangt OekraĂŻners op in het Transferiumgebouw, maar tientallen inwoners hebben op eigen initiatief ook vluchtelingen in huis. "Dit zijn veelal familieleden die bij Dijk en Waarders in huis zitten", vertelt burgemeester Peter Rehwinkel. "Ze kennen elkaar al en zorgen ervoor dat er een veilige plek is."

De burgemeester meldde eerder aan Dijk en Waard Centraal dat de opvang van vluchtelingen niet altijd zonder slag of stoot gaat. Zo kreeg de gemeente in maart berichten van particulieren die spijt hadden van het opvangen van OekraĂŻners. "Het klinkt heel nobel om vluchtelingen in huis te nemen, maar weet waar je aan begint." In een aantal situaties werden vluchtelingen naar het Transferium gestuurd. "Het is voor ons onmogelijk om ook opvang te bieden aan vluchtelingen die bij particulieren zijn ondergebracht."
Pin It
Bekeken: 1867x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/