Stefanie van der Gragt zet haar voetbalcarrière voort in Italië. De 29-jarige verdediger, die deze zomer nog met de Oranjeleeuwinnen op het EK voetbal speelde, gaat aan de slag bij Internazionale uit Milaan. De Heerhugowaardse zat zonder club nadat haar aflopende contract bij Ajax niet werd verlengd.

Van der Gragt tekent een contract tot en met de zomer van 2024 bij de nummer vijf van Italië. Het aanvankelijke plan van de centrale verdediger was om haar carrière bij Ajax af te sluiten, maar de Amsterdammers besloten anders. In onderling overleg werd besloten om haar contract niet te verlengen.

Stefanie van der Gragt is geboren en opgegroeid in Heerhugowaard. Ze begon haar carrière bij voetbalclub Reiger Boys en speelde ook al tussen 2017 en 2018 bij Ajax. Daar won ze in 2018 de landstitel en de beker. Daarna vertrok ze naar FC Barcelona, maar corona legde een bom onder de ambities van de Catalanen met het vrouwenvoetbal. In 2020 keerde Van der Gragt terug bij Ajax. In haar professionele voetbalcarrière klom ze naar de top via AZ, Telstar, FC Twente en Bayern München.

In 2019 werd de verdedigster gehuldigd in Heerhugowaard. Ze werd erelid van de Reiger Boys, kreeg een eigen voetbaltoernooi en toenmalige burgemeester Bert Blase spelde de Gouden Reiger bij haar op. "Met haar inzet en prestaties is zij een inspiratiebron voor de opgroeiende generatie voetballers", vertelde hij toen.

Vorige maand speelde de 91-voudig international met Oranje op het EK in Engeland. Daar eindigde het toernooi in de kwartfinales tegen Frankrijk. Binnenkort wachten de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.
Pin It