De 41e editie van het oer-Langedijker evenement De Beddenrace kon zaterdag na een lange coronapauze eindelijk van start gaan. Dat zorgde voor een ontlading die een bijzondere sfeer gaf en ook wel wat los maakte. "Twee jaar lang moesten we het zonder de race stellen, maar nu is het er weer", stelt Olaf Bos van SportEvents Langedijk, de organisatie van het evenement. "Het is ontzettend druk langs de route. Iedereen is uitgelopen en we zijn volle bak aan het genieten".

De Langedijker traditie is sinds de jaren 80 een echte happening in het dorp. Op het parcours moeten de beddenracers proberen zoveel mogelijk rondes te maken. Het team dat de meeste rondes loopt, heeft gewonnen. Er moet altijd minimaal een teamgenoot op het voertuig liggen, terwijl de ander de zelfgebouwde constructie voortduwt.

Voor burgemeester Maarten Poorter was het de eerste beddenrace die hij mocht meemaken. Hij vindt het heel knap wat de deelnemers 2,5 uur lang presteren: "Ik vind dat elke burgemeester van deze gemeente het wel eens een keer geprobeerd moet hebben, maar niet ongetraind, want dit ziet er wel heel professioneel uit allemaal", zo constateert de burgervader.

Omdat er dit jaar minder deelnemers zijn dan andere jaren, was het parcours deze keer ingekort van 2,5 kilometer naar een kilometer per ronde. De organisatie roept op om volgend jaar meer bedden uit de schuur te halen, af te stoffen en zelf een rondje te Beddenracen, om de traditie in leven te houden. Het gaat om de gezelligheid en het meedoen, niet om het winnen. Toch kunnen de meest gemotiveerde deelnemers voor trainingen elke maandag- en woensdagavond terecht bij Bedspecial in Schagen.
Pin It
Bekeken: 2171x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/