De 20-jarige Heerhugowaarder die verdacht wordt van twee gewelddadige overvallen heeft volgens justitie meer op zijn kerfstok. Dat bleek tijdens een tussentijdse zitting in de Haarlemse rechtbank. De man zou niet alleen betrokken zijn bij een straatroof op een maaltijdbezorger en woninginbraak in maart dit jaar, maar zou ook een auto hebben gestolen. De verdachte zelf ontkent in alle toonaarden en wordt er naar eigen zeggen ingeluisd.

Het is 8 maart nog vroeg als een bewoner van de Populierenlaan wakker wordt van geluid. Hij stapt zijn bed uit en gaat kijken waar het geluid vandaan komt. De man komt oog in oog te staan met twee inbrekers en er ontstaat een worsteling. De man wordt gestoken in zijn hartstreek en door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De daders worden op dat moment nog niet gepakt, maar een week later gaat het opnieuw mis in Heerhugowaard. Een maaltijdbezorger komt op 14 maart naar een woning aan de Kamperfoelielaan en wordt beroofd van zijn maaltijd en persoonlijke eigendommen zoals zijn telefoon.

In totaal zijn er zeven verdachten aangehouden voor de straatroof en twee voor de woninginbraak, maar alleen de Heerhugowaardse hoofdverdachte zit nog vast. De verdachte wordt door justitie gelinkt aan beide zaken en nu dus ook aan een autodiefstal. Tijdens de zitting benadrukte de 20-jarige Heerhugowaarder dat hij niet begrijpt waarom justitie zijn onschuld niet gelooft. Daarnaast snapt hij niet dat de inhoudelijke behandeling zolang op zich laat wachten. Volgens de verdachte kan het allemaal wel sneller.
Pin It