Zondag werden de nationale promotie / degradatiefinales voor atletiekteams gehouden. De vrouwen van AV Hera werden in Assendelft vijfde in de finale richting het NK Teams (Eredivisie) en komen in 2023 dus weer in de 1e Divisie uit. De mannen probeerden in Barendrecht voor de derde keer vanuit de 2e Divisie op te klimmen, maar driemaal was geen scheepsrecht. Van het weekend waren ook de Nationale Meerkampen voor D en C junioren (<14 jaar en < 16 jaar) in Zoetermeer, met successen voor Zeb Tesselaar en Ilse Boumans.

De Hera-dames doen het goed in de 1e Divisie, maar voor het hoogste niveau missen ze vooral nog slagkracht op de looponderdelen. In Assendelft werden dan ook vooral punten gepakt door de werpsters. Europees kampioene kogelstoten Jessica Schilder won eenvoudig de volle 8 punten, ondanks dat ze het met 18,06m 'rustig aan' deed vanwege pijntjes. Robin Post en Leonie Keppel werden derde bij het kogelslingeren en het discuswerpen, met respectievelijk een recordworp van 51,20m en een nette worp van 43,72m. Junior Noah Verduin voegde daar een vierde plaats aan toe met een speerworp van 45,14m.

Junior Femke Jonker was weer goed voor veel punten bij het hinkstap- en het verspringen. Ze werd tweede met goede driesprong van 11,93m. Verspringen ging wat minder maar evengoed nog 5,42m en een vierde plek. Een mooie tweede plek was er ook op de 800m voor Laura Boekel, speciaal voor de finale overgestapt naar de Waardse club, waar vader Siem fanatiek trainer is.

De Hera-mannen konden zich in Barendrecht helaas weer niet bij de dames in de 1e Divisie voegen. Eén grote puntenpakker ging begin dit seizoen naar een andere club en een aantal teamleden was geblesseerd of nog niet terug in vorm. Evengoed waren er goede promotiekansen, maar hier en daar lekten toch teveel punten weg. De winst en de volle 12 punten waren er Nederlands kampioen speerwerpen met een afstand van 70,28m en voor Eddy Cardol bij het kogelstoten met 13,85m. De nog altijd sterke veteraan pakte ook nog een derde plek bij het kogelslingeren met een 43,19m, een afstand die hij al jaren niet meer heeft geworpen.

Verder was er nog mooie derde plekken voor Koen van Haaster en Ronald Dekker. Van Haaster liep een sterke 5.000m en kwam ondanks geboemel in het begin van de race toch nog tot 15:23,83 min. Dekker kampte met pijntjes en gebrek aan training, maar perste er toch nog 57,84s uit.

De Nationale CD Meerkampen worden gezien als het NK Meerkamp voor de jongere junioren. D-jongen Zeb Tesselaar (<14 jaar) produceerde met een fantastische zevenkamp met vijf persoonlijke records en kwam verrassend dicht bij de torenhoge favoriet. D-meisje Ilse Boumans werd netjes dertiende, mede dankzij drie records. Volgend jaar is ze ook nog onder 14 jaar.
Pin It
Bekeken: 1185x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/