Zondag werd voor het eerst sinds 2016 eindelijk weer de Klimduinrun gehouden op de Schoorlse Klimduin. Helaas was er minder bekijks vanwege het matige weer, maar de deelnemers waren als vanouds fanatiek op de geliefde en gevreesde Klimduin. Bij de mannen mocht Juno Schuwer uit Eindhoven zich tot Klimduinkoning laten kronen. Laura Boekel, geboren en getogen in Tuitjenhorn, pakte onbedreigd de titel bij de dames.

De Klimduinrun voor de mannen en vrouwen is een wedstrijd met twee voorronden van 95 meter heuvelop (tot 25% steil). De finalisten sprinten solo 110 meter omhoog voor de snelste tijd. De man met de hamer slaat hoe dan ook toe, dus de wedstrijd is bij uitstek geschikt voor 400 meter sprinters, met zowel snelheid als inhoud. Grote atleten uit andere sporten zoals voormalig Olympisch kampioen schaatsen Koen Verweij wisten de hegemonie nooit te doorbreken. "Hij is toch altijd weer zwaarder dan gedacht", vertelt een deelnemer tegen mediapartner NH Nieuws. Een ander vult aan: "Het is gewoon beuken, gewoon pure kracht."

De 22-jarige Maarten Emmaneel uit Warmenhuizen was dit jaar 400m-finalist op het NK Atletiek en lid van het Nederlandse 4x400m estafetteteam. Net als iedereen vreesde hij de verzuring. "Als een malle het zand op rennen. Gekkenwerk, dat is wat we gaan doen". Toch twijfelde hij 's ochtends vanwege het weer. "Regen, daar moeten we het gewoon mee doen. We zijn niet van suiker, dus we gáán gewoon."

Het was de 400m-loper Juno Schuwer van Eindhoven Atletiek die uiteindelijk de snelste tijd van 23,31s klokte in de finale. Emmaneel leek te gaan winnen, maar ging stuk op de laatste meters. Misschien wel omdat hij veel meer spiermassa heeft. De 24-jarige Laura Boekel van AV Hera is 800m loopster én ze is vederlicht. Concurrentie had ze eigenlijk niet en ze pakte onbedreigd de titel.

Bij de jongens won de 13-jarige Zeb Tesselaar uit Heerhugowaard De Noord. Met Senne Eising en Mees van der Loo was het podium volledig voor AV Hera. Bij de meisjes won zus Jonna Eising. Bij de 35+ masters was het oud-Klimduinkoning Peter Wolters die won.
Pin It
Bekeken: 1717x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/