Veronique Wanst van de VVD gaf tijdens het tijdens de discussie aan de Politieke Tafel van dinsdagavond ruiterlijk toe: het was beter geweest om twee moties in plaats van één motie in te dienen. Dat had ter plekke opgelost kunnen worden, maar de meeste andere fracties kozen daarna voor de allermakkelijkste oplossing: het uitstellen van de discussie over de opvang van vluchtelingen.

Volgens de VVD heeft Dijk en Waard is het nu de beurt aan andere gemeenten om vluchtelingen op te vangen. Dijk en Waard heeft volgens Wanst voorlopig even voldoende gedaan: "Er zijn nu 194 gemeenten die helemaal geen mensen opvangen." Maar aan die duidelijke stellingname was ook een ander onderwerp toegevoegd, namelijk dat Dijke en Waard moet zorgen voor goede  woningbouwplannen voor statushouders én andere Dijk en Waarders. En dat maakte de motie aanmerkelijk minder eenvoudig.

Al vrij snel kwam de kritiek over deze koppeling van onderwerpen boven tafel en gaf Wanst zelf ook toe dat het wellicht beter was geweest om er twee losse moties van te maken. De kans om dat te herstellen kreeg ze echter niet, een meerderheid koos voor het uitstellen van beide onderwerpen.
Pin It
Bekeken: 1302x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/