Het college van Dijk en Waard hekelt de communicatie met het COA. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft de huur van kamers in hotel Heer Hugo met een maand verlengd, maar daar was Dijk en Waard niet van op de hoogte.

Het aanmeldcentrum in Ter Apel zucht al tijden onder de toestroom van asielzoekers. Het COA heeft daarom op verschillende plekken opvanglocaties geopend, zoals in Heerhugowaard. De eerste vluchtelingen kwamen op 26 september naar het hotel en volgens de gemeente is er geen sprake van overlast. "Het opvangen van vluchtelingen verloopt zonder problemen, maar de communicatie blijft een punt van zorg", stelt het college. De gemeente is niet ingelicht over de verlenging van de opvang in het hotel en dacht bij de bekendmaking van de opvang nog dat het ging om vijftien mensen. Later bleek het om vijftien kamers te gaan. "We hebben een gesprek met het COA gehad over de communicatie, maar ook de verlenging van de opvang hebben we nadien en informeel moeten horen. Dit is geheel tegen de eerder gemaakte afspraken in."

Inmiddels worden 48 vluchtelingen opgevangen in het hotel aan de Gildestraat, zodat ze niet buiten het aanmeldcentrum in Ter Apel hoeven te slapen. "Gezien de omstandigheden hebben we besloten om het verblijf tot 20 november toe te staan, waarna de opvang stopt." Volgens de gemeente is het steeds langer durende verblijf niet wenselijk is, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan. "Het verblijf van de asielzoekers lijkt steeds meer op een opvang."
Pin It
Bekeken: 2497x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/