De zevenkoppige bende die wordt verdacht van heftige overvallen in de regio's West-Friesland en Alkmaar, wordt nu ook gelinkt aan een zeer gewelddadige overval in Heerhugowaard in juni vorig jaar. De groep moet al voor de rechter komen voor een reeks andere overvallen, waaronder de moord op Sjaak Groot uit Berkhout.

Het Openbaar Ministerie (OM) voegt hier dus de overval in Heerhugowaard aan toe. Daarnaast pleegde de groepering mogelijk nóg een overval in het Gelderse Dreumel. Dit meldt het OM in de aanloop naar een nieuwe tussentijdse zitting dinsdag, waar drie van de zeven verdachten moeten voorkomen.

Zij, en de vier anderen die later voorkomen, worden nu verdacht van in totaal zeven overvallen, die zij in wisselende samenstellingen zouden hebben gepleegd. De politie deed een lang en naar eigen zeggen zeer intensief onderzoek.

Eerder al werd duidelijk dat het gaat om zeer gewelddadige acties in Noord-Scharwoude, Nieuwe Niedorp, De Goorn, Avenhorn en de dodelijke overval in Berkhout, waarbij Sjaak Groot om het leven kwam. Nu wordt de overval op het gezin Hemke uit Heerhugowaard gelinkt aan één van de verdachten, namelijk de vrouw uit Rotterdam.  In die nacht in juni vorig jaar stonden een man, vrouw en hun zoon doodsangsten uit en werden ze zwaar mishandeld. "Er zijn sieraden en een auto buitgemaakt", aldus het OM.

Daarnaast wordt de verdachte Opmeerder gelinkt aan een overval in Dreumel in Gelderland, op 30 december 2020. "Daarbij is onder andere een grote som geld, sieraden en de auto van de slachtoffers buitgemaakt." De Opmeerder is één van de mannen die morgen moet voorkomen. Dat andere verdachten hier ook nog aan worden gekoppeld, is niet uitgesloten.

Voor alle overvallen zou een plan zijn gemaakt voor een nachtelijke jacht op contant geld. Er werd gebruik gemaakt van vuurwapens en er vielen ook meerdere slachtoffers: ze werden vastgebonden of beschoten in hun eigen huis.

Dinsdag is mediapartner NH Nieuws bij de zitting met drie verdachten, dan wordt mogelijk meer bekend.

Het OM heeft nu zeven verdachten aangehouden, zij komen uit Alkmaar, Heerhugowaard, Noord-Scharwoude, Opmeer, Obdam en twee uit Rotterdam. Behalve de Rotterdamse vrouw zitten zij allemaal nog vast.

Pin It
Bekeken: 2357x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/